Radio 80

Talk less, play more!

Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

08:00 12:00


Upcoming show

80’S WEEKEND

12:00 21:00

 

Current show

GOOD TIMES MORNING

08:00 12:00

Upcoming show

80’S WEEKEND

12:00 21:00

 


Irina Artenii

Sunt Irina Artenii, m-am născut în Republica Moldova și sunt actriță, fotograf și model. Un prieten drag mi-a spus că atunci când prezinți pe cineva ar fi bine să spui măcar trei lucruri despre acea persoană, iar astea ar fi cele mai importante în ceea ce mă privește.

Faptul că m-am născut în Moldova m-a construit poate într-un alt timp față de contemporaneitate și de aici am o apetență pentru trecut, pentru lucrurile vintage, care sparg trendurile actuale, care creează o poveste, nu doar arată. Sigur, de aici îmi trag inspirația și forța în muncă, dar nu exclusiv.

Am terminat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București și vreau să fac film, cât de mult se poate. Dacă e loc și de teatru, aia ar fi viața bună. Legat de fotografie, am început să mă joc cu ea din școală, tata având aparate analog prin casă. Trag aproape exclusiv pe film de 35mm și polaroid. Dintr-o fascinație față de proces, dar și dintr-o teamă că dacă se întâmplă ceva cu partea digitală rămân fără amintiri palpabile, deși nu mă feresc de aparatul digital.

Un film care exprimă perfect cum sunt lucrurile în mintea mea este The Colour of Pomegranates (r. Serjei Parajanov), iar altul ar fi Mon Oncle (r. Jacques Tati). Pe cât sunt de diferite, pe atât de bine se îmbină în cum aș vrea eu să fie lumea în jurul meu.

Deci fascinația mea pentru alte vremuri se reflectă în cam tot ceea ce fac. Poate de asta am și ajuns la Radio 80.