Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

 


Babylon

Written by on January 17, 2023

“În regia lui Damien Chazelle, BABYLON este o epopee originală care se petrece în Los Angeles-ul anilor 1920.
O poveste despre ambiție supradimensionată și excese scandaloase, care urmărește ascensiunea și decăderea mai multor personaje în timpul unei epoci de decadență și depravare neîngrădită la începutul Hollywood-ului.
Scris și regizat de Damien Chazelle, BABYLON îi are în distribuție pe Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, P.J. Byrne, Lukas Haas, Olivia Hamilton, Tobey Maguire, Max Minghella, Rory Scovel, Katherine Waterston, Flea, Jeff Garlin, Eric Roberts, Ethan Suplee, Samara Weaving, Olivia Wilde.
#premiera #roimage #lacinema din 20 ianuarie 2023″
asa ne-a scris in invitatia pe care am primit-o din partea Ro Image la #avanpremiera Babylon.
si pentru care invitatie multumim frumos, Mirela!. mai ales ca gustul cu care am ramas dupa cele 3 h si 5 min de Babylon e unul amestecat, intens, cu buchet si multe cuvinte de asternut dar nu stim care ar fi mai potrivite sa redam starea de gratie.
deci Babylon.
la care ne-am dus si cu bune “aaa, misto e cu Brad Pitt si cu pisi Margot” dar si “aoleu, are trei ore, de la 7.30 seara, o sa adormim in fotolii, sa vezi…”
si ca sa vezi tu comedie, am ras. am plans. am ramas melancolici, am amutit o sala intreaga de nu se mai auzea pop corn cu om, am ras iar in hohote (si zau daca l-am vazut pe Sarpe razand in hohote la vreun film, de cand ne stim).
un film pentru care nu neaparat Brad Pitt ne-a dat pe spate dar doamna Margot Robbie e pur si simplu WOW! stiam ca e bine de felul ei in interpretari dar acum ne-am mai inclinat inca odata de cat talent iese din toti porii fetei asteia.
si muzica, da, sa nu uitam muzica. de mare respiratie, si filtrele de ani de inceput a acelui “ceva maret din care sa fac parte” (replica din film), inaltarea si prabusirea unui vis, nasterea unei povesti care si asta, la distanta de multi zeci de ani, ii face pe oameni “sa nu se mai simta singuri” (replica din film).
un film cu miscari lungi de camera intr-un singur cadru, fara taietura, cu dinamica “de mana”, cu sute de figuranti, megaproductie americana impresionanta, pe care, daca esti cinematofil o vei simti cu plus valoare si vei recunoaste, printre secvente, elefantul din “Petrecerea” cuPeter Sellers, gheisa din “In the mood for love” and more.
frumusetea si remarcabilitatea lui Babylon este insa deplina: este si pentru cei care au cultura cinematografica dar si pentru cei care vin doar sa vada un film bun, cu regie, imagine, muzica si actori remarcabili. si asta e inca odata cu plus valoare.
si am mai scrie multe din starile care ne-au ramas inca in varful calicelor degetelor daca nu ne-ar fi ca va plictisim cu palavrele asa ca o sa incetam aici cu un singur indemn:
bagati Babylon din 20 ianuarie la cinematograf, n-o sa va para rau!

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading