Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

 


zbor de noapte

Written by on November 18, 2022

avion de noapte. al catelea, oare? senin, luminitele oraselor paianjen se rasfira pe pamantul la fel de fascinant ca prima oara. Luna se iteste jumatate in flacari la orizont, ca o bucata ratacita de lava. un ocean negru si un punct de foc. stelele, in pozitia corespunzatoare eonului asta, observa tacute planeta dusa la pierzanie de o specie rapace, o specie virus. trecem pe deasupra unei furtuni napraznice de noapte, o vad in zare, cu fulgere dupa fulgere. spectacolul maretiei naturii si a micimii umane in contrapartida e grandios, unic si de nedezlipit. raman cu fata lipita de hublou, castile antifoane in urechi, masca pe fata.
“de ce porti masca?” ma intreaba doamna pe whatsapp la ultimele poze schimbate inainte de decolare.
“ma ascund cat pot de ei”.
ei n-au nici o treaba cu spectacolul Creatiei si al Universului din care sunt conceputi. zumzaie inutil si vesel, intr-un tub de aluminiu, la 10.000 m altitudine, fara sa aiba macar un ochi indreptat pe hublou. vecina de scaun din stanga se uita la netflix pe tel. nici o intentie macar sa incerce sa arunce un ochi pe geamul avionului. in fata, doi mileniali stersi stau de vorba cu o chivuta bondoaca trecuta, care sta in picioare pe coridor de mai bine de o ora jumatate si are inutilitati de perorat. in spate se sforaie cu gluga in cap. un tata isi plimba odorul urlator printre randuri. grupulete vesele de pe randurile din stanga avionului ciripesc intre ele. in fata, tot asa.
afara, Creatia si Universul isi vad de treaba in aer, apa, foc si pamant. fara treaba cu firele de praf umflate cu citate si nimicnicii.
sunt Fascinat si Mic.
cel mai mic din lumea celor mari care se stiu atat de speciali. inutil de speciali.
imi trag gluga pe cap, masca si mai mult pe fata, dau si mai tare muzica in casti. nu mai aud nimic, simt doar vibratia constanta a motorului care toarce. un mare motan cu aripi de aluminiu si kerosen.
Vangelis in urechi.
s-a dus si el. a scapat de nimicurile atat de majore.
Voices #8Messages.
furtuna, fulgere, lumina, stele, luna. alunecam in negru peste un pamant Magnific populat cu o specie gresita din care fac parte.
departe, si mai departe, pana la capat. oricare ar fi el. noul inceput.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading