de ce trag clopotele, Mitica?

Written by on March 20, 2022

draga, zau asa, mai vezi-ti si tu, draga, de treaba ta! n-ai alta treaba decat razboiul din Ucraina?!?!
razboiul e la ei, nu e la noi, mai calmeaza-te, mai linisteste-te, vezi-ti tu de sticlele de ulei, fa si tu niste provizii ca vine urgia, dispare uleiul de floarea soarelui de pe pamant si e nenorocire, o sa dispara specia de directori de teatre si functionari fara ulei de floarea soarelui, mai fa si tu o coada la benzina ca se scumpeste, mai umple si tu o damigeana, o canistra, mai economiseste si tu 50 de lei luna asta ca peste trei o sa behai, mai inchide televizorul care iti spune de razboi, baga-ti capul de strut in nisip, fa-te ca totul e roz si primavara si nu mai perora atat de grija altora, fata!
vezi-ti de treaba ta, pentru care esti platit si nu mai ridica in slavi pe unii si pe altii, ca nu e chiar asa! (“da, da’ cum e? ia explica-ne tu, cunoscatorule in ale adevarului suprem, te rugam, hai spune-ne..”)
zau, mai vezi-ti lungimea nasului, mai asculta si tu de papuc, mai stai si tu aplecat linistit, nu mai tulbura atata apele. ciocu’ mic si joc de glezne, bâști!
poporul iar vrea liniste, a tot vrut pe parcursul anilor de indobitocire si prostire maxima, a tot urmat si votat cuminte nașe si cumetre umflate unsuroase si melteni nationalisti obraznici si tupeisti ajunsi in scaune tapitate, prostia a vandut si va vinde bine, indiferent de evolutia euro, prostia are nevoie de calm si liniste, de somnul ratiunii, ca sa se dezvolte, sa se intinda, sa fie rezistenta si primara, unicelulara, greu de starpit. si de fapt, nici nu vrem sa o starpim: prostia e cel mai bun bun.
sa ne bucuram de primavara, razboi e la ei, a fost dintotdeauna, ce, acuma te-ai trezit si tu, ce sa spun!…vorba tzatei leana,, frusina, gherghina care n-au stiut ce sa spuna, ca deh, nici nu prea aveau saracele prea multe cuvinte pe care sa le stie, nici carti n-au prea, nici coprocultura nu prea, aveau doar un audi, un beamveau acoloshea, de are tot omu’, stateau la capitala, stiau sa scuipe gros, sa-si ridice poalele cu voce ascutita in cap si sa emita doct si cu intonatie, cand era mai groasa cate un “eeeee…!!!” lung.
deci ia mai vezi-ti de treaba ta si lasa politicaca nu stii cum e si de ce. pozitia aplecat cu capul in pamant si fara organul vorbirii decat pentru aplauze si pupat toti piata independentii in culo e ce ne place. pupatul in culo face bine la hemoroidul conducatorilor iubiti pe feisbuci. si la vanitate si la orgoliu. cu cat esti mai mic, cu atat toate cele doua enuntate in propozitia de dinainte, plus suvu’ din parcare, sunt mai mari. din ce in ce mai mari. caracter mic, table multe. uita-te la generalii sovietici. sau nu, da-i pe maruta, teo, romanii au talente, ia cu un turcesc in seriale si mai linisteste-te draga, stai calm!!!
(ptr cine a inghitit textul asta si n-a inteles nimic, dati pagina. pentru cine l-a inghitit si l-a luat de bun, dati pagina. pentru cei care au inteles dincolo de cuvinte, zambiti usor. si lasati-i sa moara prosti…)

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Radio 80

Travel more, sing more.

Current track

Title

Artist

Current show

THE BIG DRIVE HOME

18:00 20:00

Current show

THE BIG DRIVE HOME

18:00 20:00