Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

 


Vinovatii trebuie sa plateasca

Written by on October 20, 2021

“Cine a tras in noi 16-22?” nici astazi nu se stie.
Vad zilele astea comparatii puternice cu numarul de morti de la Revolutie si numarul de morti de Covid.
Si cand se va termina totul, pentru ca la un moment dat asta se va intampla, mai devreme sau mai tarziu, dar se va termina, ei bine, cand se va termina Pandemia, poate gasim si niste Vinovati.
Unde cu “Vinovati” am notat toate gurile mari, proeminente, care indeamna enoriasii, ascultatorii, telespectatorii, elevii sau acolitii (care nu sunt putini) sa nu se vaccineze.

Cand (aproape) o lume intreaga se vaccineaza, romanul, o parte din el, e mai dac decat toti. El se uita priceput si condescendent la “ceilalti” si vede cum “si aia sunt vaccinati si iote cate infectari au”. Sau “era vaccinat si uite ca are Covid”. Si tot asa, pe aceeasi tema data. Tema la foc mic sau mare, dupa cum intretinatorul de foc e cu gura mai mica sau mai mare.
Dacul stie ca vaccinul si vaccinarea sunt boolshit, a vazut la televizor, s-a mai uitat si pe feisbuc, a mai vorbit cu coana Leana la piata si lucrurile ii sunt clare. Daca nu ii sunt clare, mai shade nitel. mai shade nitel si cujeta. Mai asculta un popa, o umflata isterica, un jurnalist afectat si important. Si cum sa nu ajunga la concluzia corecta romanul de nivel mediu, bucuros de premii si chilipiruri si oferte? Nu, romanul nu cujeta mai greu. Romanul cujeta mai bine cand intarzie sa cujete.

“Nu va vaccinati, doctorii va omoara in spitale!” este indemnul pentru care ma astept, cand se termina, sa gasim niste vinovati pentru oamenii morti, oamenii simpli care cred ce le spune popa, profesorul, conducatorul, jurnalistul. Oamenii simpli care sunt usor de prostit si manipulat in doua propozitii. Care nu au acces la dexteritatea de a-si gasi informatia corecta. Si cand o gasesc, chiar daca o gasesc, nu stiu ce sa faca in nici un fel cu ea sau pur si simplu nu o inteleg. Pentru ca nu le-o explica decat deformat eminente cenusii ale online-ului, ale televiziunilor.
Oamenii simpli, unii dintre ei, se iau dupa ce le spun cei care “sunt invatati, ca altfel nu ar fi acolo”.

Profesorii, episcopii, conducatorii, jurnalistii care au propovaduit antivaccinarea trebuie candva sa plateasca. In viata asta, nu dupa. Trebuie sa plateasca o moarte, doua, o suta, o mie de nevaccinati care au auzit cuvantul profesorului, conducatorului, popii, jurnalistului si la care cuvant au fost partasi, au participat, au enuntat, au subliniat, au perorat de pe scena. Ca vaccinul e lucru rau, ca vaccinul nu te face bine, ca te omoara in spitale, ca totul e o conspiratie mondiala. Cei care au ajuns nevaccinati in spitale si/sau au murit nevaccinati in casa sunt martorii tacuti ai acuzarii. Si cand se va termina, pentru ca la un moment dat se va termina si asta, cineva va trebui sa ia cuvantul si sa acuze gurile mari si cuvintele sforaitoare. Si sa le faca sa plateasca pentru toti mortii. Pentru crime impotriva umanitatii, pentru zadarnicirea combaterii bolilor, pentru instigare si pentru tot cei pe care i-au bagat in mormant, chiar si indirect, prin cuvantul lor. Cand o sa se termine, popa, profesorul, jurnalistul, conducatorul, toti cei care s-au adresat multimilor si au propovaduit antivaccinarea si multimile le-au urmat cuvantul, trebuie sa plateasca.

“Eu nu le-am zis sa faca asa, eu doar am zis ce cred eu” nu este o justificare, nu este o aparare. Qui s’excuse s’accuse. Esti un influencer, esti un popa, esti un profesor, esti un jurnalist, esti un conducator, esti un cuvant de spus in comunitate. Si parerile tale devin indemn, lozinca, stindard atunci cand esti pe scena, cand esti ales de oameni, cand in sala e un public care te asculta si baga la cap cuvintele tale. Cand publicul moare indemnat de cuvintele tale sa NU faca ceea ce i-ar salva viata, esti autorul atat moral cat si fizic al mortii lui.

Toti cei Vinovati care acum inca dorm bine noaptea trebuie sa plateasca pentru cuvintele lor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading