Fulgii de porumb, solutia anti masturbare

Written by on August 8, 2021

Doctorul John Harvey Kellogg era un barbat care era cam retinut cand venea vorba de sex. El credea ca sexul este in detrimentul bunastarii fizice, emotionale si spirituale. Chiar el personal s-a abtinut si nu a intretinut niciodata relatii sexuale cu sotia sa. Au dormit chiar in camere diferite si toti copiii pe care i-au avut au fost adoptati. Dar, chiar daca dr. Kellogg credea ca sexul este rau, masturbarea era si mai rea:

,,Daca sexul este un pacat urat” , a scris Kellogg, ,,masturbarea este o crima de doua ori abominabila”. Intr-una din cartile sale, el a continuat sa catalogheze 39 de consecinte grave ale masturbarii. Acestea includ infirmitate generala, schimbari ale dispozitiei, acnee, palpitatii, epilepsie si multe altele.

Solutia lui Kellogg pentru toata aceasta suferinta a fost o dieta sanatoasa. El a crezut ca atat carnea cat si anumite alimente cresc dorinta sexuala, in timp ce cerealele si nucile ar putea sa o reduca. De aceea, cand lucra la Sanatoriul Battle Creek din Michigan, a incercat sa inventeze un mic dejun sanatos care sa ii ajute pe oameni sa limiteze masturbarea. Una dintre inventii au fost….fulgii de porumb.

Aceasta idee pentru fulgii de porumb a inceput de fapt din intamplare. In ziua de 8 august 1898, probleme aparute urgent in sanatoriu au necesitat prezenta lui Kellogg si a fratelui sau mai mic, Will Keith Kellogg, care tocmai isi serveau masa: portii de grau fiert pe care le-au lasat astfel nemancate si s-au indreptat spre munca. Cand s-au intors, au descoperit ca graul deja se invechise. In loc sa-l arunce, au decis sa continue procesul fortandu-l prin role, in speranta de a obtine foi lungi de aluat. Ce au obtinut au fost fulgi, pe care apoi i-au copt si i-au servit pacientilor ca pe niste mese de dimineata sanatoase, gata de consum, anti-masturbatorii.

Will, care avea mai putin interes pentru problemele sanatoase si avea mai mult simt pentru afaceri decat fratele sau, a continuat sa adauge zahar la fulgii de porumb si a inceput sa le vanda prin intermediul companiei Kellogg. Produsul a fost brevetat, iar restul este istorie. Si putina legenda…


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 80

Travel more, sing more.

Current track

Title

Artist

Current show

AFTERNOON ACTION

12:00 18:00

Current show

AFTERNOON ACTION

12:00 18:00