Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

 


O seara obisnuita in New York

Written by on June 26, 2021

Faima inelului de logodna facut cadou de Richard Burton lui Elizabeth Taylor este una care a fost egalata poate doar de povestea celor doi. Istoria s-a nascut pe platoul filmului  Cleopatra in 1963. Atractia lor imediata a dus rapid la scandal, deoarece Elizabeth inca era casatorita cu Eddie Fisher cand a inceput aventura.
Celebrul inel “Elizabeth Taylor Diamond”, de 33.19 carate, i-a fost daruit lui Elizabeth de catre Richard dupa nunta lor din 1969. Diamantul impecabil de 33 de carate taiat de insusi Harry Winston a fost purtat de Elizabeth Taylor aproape in fiecare zi. La momentul respectiv, piatra era evaluata la 1 milion de dolari.

Acum mai bine de 10 ani, intr-o seara de licitatie la New York, organizata de Casa Christie,  diamantul fost vandut peste ani pentru suma de 8.8 milioane $. La cateva luni de la licitatie insa, cumparatorul a cerut anularea vanzarii la aflarea vestii ca diamantul e posibil sa nu fi apartinut imparatului Shah Jahan, din secolul al XVI-lea, imparat care i-a dat diamantul sotiei sale preferate, Mumtaz-i-Mahal si care patru ani mai tarziu a comandat Taj Mahal-ul pentru a comemora moartea ei.
In aceeasi seara a licitatiei de la New York, de care vorbeam mai sus, un colier de perle pe care acelasi Richard Burton i l-a dat lui Elizabeth Taylor s-a vandut cu 11.842.500 $. Colierul de perle „La Peregrina” a stabilit astfel si un record mondial la vanzarea unei bijuterii de perle: licitatia s-a inchis dupa doar patru minute de licitare!
Si licitatia nu s-a oprit aici in seara memorabila de la New York: un inel de smarald si diamante Bvlgari, daruit tot de Richard Burton lui Elizabeth s-a dus pana la suma de 2.9 milioane $. Pentru ca intr-adevar Burton i-a oferit lui Taylor o suita mare de bijuterii taiate in smarald, inclusiv o brosa de smarald si flori de diamant (1,3 milioane de dolari), un colier Bvlgari de smarald si diamant (5,4 milioane de dolari), o brosa de pandantiv de smarald si diamant (5,8 milioane de dolari) si un smarald si bratara cu diamante (3,5 milioane de dolari). Richard Burton a dominat catalogul de licitatii ca principalul ofertant de cadouri catre Elizabeth. La distanta mare de el, alte bijuterii primite cadou de Elizabeth Taylor si vandute la licitatie au fost cele de la Michael Jackson, al patrulea sot Eddie Fisher si chiar si un unchi indepartat.
Un singur articol – o pereche de pandantive de smarald si diamante de firava suma de 150.000 de dolari  a fost singurul marcat ca fiind ceva cumparat de Taylor.
Si-acum sa ne intoarcem la salariile noastre. Totusi, sa ne gandim la un singur lucru: cati dintre noi suntem Richard Burton si cate Elizabeth Taylor 🙂


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *