Current track

Title

Artist

Current show

NIGHT SHIFT

00:00 06:00

Current show

NIGHT SHIFT

00:00 06:00

 


Rendez-vous in Paris

Written by on March 23, 2021

Inainte de camerele GoPro, acum peste 42 de ani, în 1978, celebrul cineast francez Claude Lelouch a fixat o cameră giroscopică în partea din față a unui Ferrari 275 GTB și a invitat un prieten, pilot profesionist de Formula 1, să facă o călătorie prin „inima Parisului”, la cea mai mare viteză posibilă, înainte de răsăritul soarelui. Călătoria urma să înceapă de la „Porte Dauphine” să trecă pe la „Le Louvre” și se termine la Bazilica „Sacré-Coeur”. Inutil de precizat că Lelouch nu a obținut un permis de la autorități pentru a închide străzi de-a lungul traseului periculos.
Lelouch se aștepta ca drumul, și deci filmul, să dureze 10 minute. Pilotul a finalizat circuitul în mai puțin de 9 minute, atingând uneori viteze de 260 km pe oră. Filmul arată automobilul strecurându-se prin intersecții cu semafoare pe roșu, evitând de puțin trecători și porumbei și străbătând străzi cu sens unic pe sensul interzis.
Când filmul a fost prezentat publicului, Claude Lelouch, care nu a dezvăluit niciodată identitatea șoferului, a fost arestat un timp. S-a speculat că șoferul ar fi putut fi René Arnoux sau Jean-Pierre Jarier. Lelouch a fost eliberat, iar filmul a fost interzis și a fost vizionat doar în săli de proiecție ilegale. Et voila le film…


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *