Current track

Title

Artist

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

Current show

GOOD TIMES MORNING

06:00 12:00

 


Queen – Live at Wembley Stadium

Written by on March 19, 2021

Pe menu-ul Live Aid din 13 iulie 1985 Queen urmau dupa una din trupele moderne, foarte in voga, U2, iar criticii vremii nu aveau mari asteptari si nici nu se asteptau la surprize – Queen avusesera momentul lor de glorie, il consumasera si mijlocul anilor ‘80 nu anunta ceva deosebit – erau clasici – a se citi usor prafuiti.  Dupa Queen erau programati alti titani, David Bowie, Elton John, Dire Straits care se aflau pe marele val Money for Nothing…

Apoi s-a intamplat ceva. 72 de mii de oameni au avut onoarea si surpriza de a asista la un moment de gratie, de splendida pasiune si forta.  Freddie Mercury, secondat de Brian May, Roger Taylor si John Deacon, a desenat cu sunet si artificii cel mai frumos portret Queen cu putinta, 20 de minute de minune muzicala. A tinut 72 de mii de oameni in palma sa, “noi n-am cantat rau insa Freddie a fost din cu totul alta clasa”, spunea ani mai tarziu Brian May. Nu exista sa nu stiti jocul lui a capella cand 72 de mii de oameni au cantat cu el si dupa el si pentru el iar faimosul sau AYYYYYY-OOOOOO sau cum vreti sa il scrieti a devenit NOTA AUZITA PESTE TOT IN LUME – “The Note Heard Round the World” .

Aceste 20 de minute nu aveau cum sa fie suficiente. Wembley a gazduit in 1986 doua din cele 26 concerte Magic Tour. Ma minunam ca in deschiderea Queen cantau The Bangles, INXS, Marillion, Status Quo, Gary Moore… Apoi m-am minunat ca ma minunam! Queen era QUEEN, iar Freddie era Regele.

Peste un milion de oameni au participat la acest turneu.

Stiau ca Magic Tour era ultimul? Nu. Restul povestii nu vrem sa il mai spunem.

Vrem sa fim in 1986, sa dam 14,50 lire pe un  bilet si sa intram pe Wembley. Acum!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading